FM-guld till Kasper Biskop Ines Piispanen tog två silver

Kasper Biskop segrade på 19-åringarnas 3000 meter hinder i junior-FM som avgjordes i Riihimäki. Förhandsfavoriten Lauri Nokkala, Lappeenrannan Urheilumiehet, tog ledningen efter starten och han drog första kilometern på 3.20. Efter halva sträckan ökade Nokkala farten med Kasper Biskop i släptåg. Då klockan klämtade för sista varvet tog Kasper initiativet. Han ökade försprånget till tvåan. Biskops sluttid var 9.46,73 och Nokkala på andra plats klockades för 9.59,19.

– Det passade bra för mig med en lugn öppningsfart. Jag visste att jag hade en bra spurt och litade på den, säger en nöjd segrare.

I klassen D19 blev det en spännande höjdtävling som Aino Allt, Vehmaisten Urheilijat, till slut tog hem med resultatet 174. Vilma Knutar tog silverpengen med samma resultat som segraren. Mia Känsäkangas kom trea med 168.

– Jag hittade redan under uppvärmningen en bra hoppkänsla och tävlingen förlöpte bra. Jag är nöjd med resultatet, men skulle förstås ha valt vinna, säger Vilma.

Under höjdtävlingen var det var det en snål vind, men den störde inte henne.

Mina stegmärken stämde bra och jag behövde inte bromsa då jag närmade mig ribban. Nivån på mina hopp har nu stabiliserats, men tekniken måste jag jobba med ännu.

Vilma deltog också på 100 meter där hon via försök och mellanheat tog sig till final. I finalen kom hon femma med tiden 12,28

I tresteg kom Mia Känsäkangas tvåa med nytt personbästa,12,18. Vilma Knutar var sjua med resultatet 11,40

Mia tävlar nästa gång tillsammans med klubbkamraten Kasper i den nordiska ungdomslandskampen som avgörs i Danmark.

Onni Mäkelä var 12:e på 1500 meter i klassen H22. Han klockades för 4.09,96. På 800 meter var han sexa med tiden 1.54,76 som är hans nya personbästa.

I klassen D19 löpte Aleksina Ruso in på en trettonde plats med tiden 2.35,35

FM för 14- och 15-åringarna avgjordes på Djurgårdens sportplan i Helsingfors. Ines Piispanen tog FM-silver i klassen F15 på 100 meter med tiden 12,78.

– I fjol var jag trea och nu tvåa. Målet är att ta medla också på 300 meter.

Ines lyckades nå sitt mål. Hon löpte på 42,13 i försöken och i finalen på 41,78 som gav henne ett andra FM-silver.

– Jag är överraskad över hur bra det gick. Jag har tävlat på sträckan bara tre gånger.

I klassen F14 kom Oona Kiili sjua i finalen på 100 meter med tiden 13,33. I längd hoppade hon 493 som räckte till en elfte plats.

Alex Furu kom femma bland pojkar 14 år i på 800 meter med nytt PB, 2.13,50. Elias Åkerlund var åtta på tiden 2.20,05.

På 300 löpte Alex på 41,83 i försöken. Elias löpte på 43,30 i sitt försöksheat. Tiderna räckte inte för final.