XCE ja XCO SM 2021

17.-18.7.2021

Kilpailukeskus sijaitsee Köykärinmäen hiihtostadionin yhteydessä. Lähtö ja maali sijaitsevat Köykärin kenttäalueella kuuluttamo/ajanottokopin edustalla.
Kilpailukeskuksen osoite on Hiihtotie 7, 67600 Kokkola

Kilpailun säännöt

Kansallinen XCO-kilpailu, kilpasarjojen osallistujilta vaaditaan voimassa oleva kilpailulisenssi. Kilpailussa noudatetaan UCI:n ja SP:n sääntöjä ja määräyksiä, sekä järjestäjän ohjeita.
Kilpailutapahtumaan osallistujat ovat vastuussa itselleen ja muille aiheuttamista seuraamuksista. Kilpailijat ja muut kilpailuihin osallistuvat vastaavat vakuutusturvastaan. Roskaaminen kilpailuradalla on kiellletty, Kilpailussa on erikseen merkitty huoltoalue, jonne roskat voi jättää/tiputtaa.

Lähdön voittajan tultua maaliin kaikki muutkin saman lähdön kilpailijat tulevat maaliin riippumatta ajettujen kierrosten määrästä.
Kilpailun keskeyttämisestä on ilmoitettava ratavalvojalle tai tuomarille.

Ilmoittautuminen

Kilpailuihin ilmoittaudutaan Holvin kautta osoitteesta:
https://holvi.com/shop/gifmtb/

Huom! U23 ajaa aikuisten sarjassa, jossa kolme parasta palkitaan SM-mitaleilla. Lisäksi 3 parasta U23 kilpailijaa palkitaan U23 SM-mitaleilla. Ilmoittautuminen siis Eliteen, iän mukaan lasketaan U23 sijoitukset.

Kilpailuun voi ilmoittautua 11.7.2021 klo: 23.59 asti.

Kilpailuluokat ja osallistumismaksut

Kilpailuluokat XCE: : M/N Elite, N/M12, N/M14, N/M16
Kilpailuluokat XCO: M/N Elite, N/M10, N/M12, N/M14, N/M16, N/M18, N/M U23, M30, M40, M50, M60

Osallistumismaksut: 35€ (M/N Elite, M30, M40, M50, M60, M/N18), 20€ (M/N10, M/N12, M/N14, M/N16)

Lähdöt ja kilpailumatkat

XCE-kilpailussa N/M12-N/M14 ajavat lyhyemmän kierroksen. N/M16 sekä Eliteluokat ajavat pitempää rataa. Molemmissa radoissa on ideana, että lajin sprinttimäisyys säilyy. Radat tulevat sisältämään lyhyitä teräviä nousuja ja laskuja. 12-vuotiaiden sarjaan saavat osallistua myös nuoremmat kilpailijat.

XCE:ssä ajetaan ensiksi lyhyen radan (M/N12 ja M/N14) karsinnat, sarjojen erät, välierät ja finaalit. Tämän jälkeen siirrytään M/N16 sekä Naisten ja Miesten sarjojen karsintaan ja niiden jälkeen eriin. Tarkempi aikataulu julkaistaan kun tiedetään kilpailijamäärät. Tämä ratkaisu sen takia, että ei tule liian pitkiä odotusaikoja karsintojen ja erien välillä.

XCO-kilpailussa on kaksi eri pituista kierrosta. Pitempi kierros, noin 4,7 km ja lyhyempi kierros noin 3,6 km. Radat tarkentuvat alkukesän aikana, mutta perustuvat suurimmaksi osaksi kesän 2019 Köykärin XCO-cupin kisoissa ajettuihin ratoihin. Uuttakin pätkää ratoihin kuitenkin tulee vuoden takaiseen verrattuna. Tarkemmat ratakartat/profiilit julkaistaan ennen kisoja näillä sivuilla.

Kilpailumatkat XCO

Pitkä rata 4,7 km

 • Miehet Elite, 6 kierrosta
 • Naiset Elite, 4 kierrosta
 • Miehet U23, 6 kierrosta
  (Ajetaan samassa lähdössä Eliten kanssa, jolloin lähdön 3 nopeinta saa Miesten SM-mitalit. U23 ikäiset palkitaan vielä erikseen)
 • Naiset U23, 4 kierrosta
  (Ajetaan samassa lähdössä Eliten kanssa, jolloin lähdön 3 nopeinta saa Naisten SM-mitalit. U23 ikäiset palkitaan vielä erikseen)
 • Miehet 18, 4 kierrosta
 • Naiset 18, 3 kierrosta
 • Miehet 16, 3 kierrosta
 • Naiset 16, 2 kierrosta
 • Miehet 14, 2 kierrosta
 • Miehet 30, 5 kierrosta
 • Miehet 40, 4 kierrosta
 • Miehet 50, 4 kierrosta
 • Miehet 60, 3 kierrosta

Lyhyt rata 3,6 km

 • Naiset 14, 2 kierrosta
 • Miehet 12, 2 kierrosta
 • Naiset 12, 1 kierros
 • Miehet 10, 1 kierros
 • Naiset 10, 1 kierros
Aikataulut

XCE:n aika-ajot alkavat lauantaina klo: 13.00. Erät ajetaan aika-ajojen jölkeen. Tarkempaa aikataulua tähän saadaan kun osallistujamäärät lauantaille varmistuvat.

Aluksi ajetaan M/N12 ja M/N14 sarjat kokonaan finaaleihin asti ja vasta sen jälkeen M/N16 sekä Miehet ja Naiset karsinnat, erät ja finaalit. Arviolta jälkimmöiset erät aloitetaan aikaisintaan klo 15.30. Aikataulut tarkentuvat kun osallistujamäärät tiedetään.

Sunnuntaina ajetaan 4 lähtöä.

Klo: 10.00 Lähtö 1: M/N10, M/N12, N14

Klo 11.00 Lähtö 2: M14, M/N16, N18

Klo 12.30 Lähtö 3: M30. M40, M50, M60

Klo: 14.30 Lähtö 4: M/N Elite, M/N U23, M18

Lähtölistat

XCE Lähtölistat

XCO Lähtölistat

XCE Kilpailun erät:

N12 sarjassa ajetaan karsinnan jälkeen välierät, molempien välierien kaksi parasta finaaliin ja loput B-finaaliin.

M12 Sarjassa ajetaan 4×5 hengen erät, joista jokaisesta kaksi parasta välieriin, Välieristä 1-2 sijoittuneet Finaaliin ja 3-4 sijoittuneet B-finaaliin.

N14 sarjassa Välierät, joiden 1-2 sijoittuneet Finaaliin ja 3-4 sijoittuneet B-finaaliin.

M14 sarjassa puolivälierät, joiden jokaisen kaksi parasta välieriin. Välieristä 1-2 sijoittuneet finaaliin ja 3-4 sijoittuneet B-finaaliin.

N16 sarjassa suora finaali

M16 sarjassa Välierät, joiden 1-2 sijoittuneet finaaliin ja 3-4 sijoittuneet B-finaaliin.

Naisten sarjassa karsinnan 4 parasta suoraan finaaliin.

Miesten sarjassa puolivälierät, joiden 1-2 sijoittuneet välieriin. Välierien 1-2 sijoittuneet finaaliin ja 3-4 sijoittuneet B-finaaliin.

Tulokset

Lauantai

XCE lyhyt rata tulokset (12- ja 14-vuotiaiden sarjat).

XCE pitkä rata tulokset (16-vuotiaat ja Miehet/Naiset).

Sunnuntai

Sunnuntain XCO SM/ISM tulokset

Kilpailunumerot

Kilpailunumerot haetaan kilpailukansliasta ennen kilpailua, Kilpailunumerot palautetaan kilpailun jälkeen.

Kilpailureitti

Kilpailureitti kulkee Köykärin hiihtokeskuksen maastossa molemmissa kilpailuissa. XCE-rata kulkee stadionalueella ja hiihtomajan ”alamaastossa”, jolloin kilpailun seuraaminen on yleisölle helppoa.

XCO-radan alkuosa menee samoja paikkoja XCE-radan kanssa, sisältäen kuitenkin enemmän teknisyyttä. Loppuosa radasta kiertää alueen täyttömäen ympäristössä ja käy mäen huipulla pariin otteeseen. Rata sisältää kallioita, kivikkoa, latupohjaa sekä raastavia nousuja. Ratoihin kannattaa tutustua etukäteen.

Kilpailureitti on lähes sama kuin viime vuoden kilpailussa. Pieniä muutoksia rataan voi tulla.

Reitin harjoitteleminen

XCO-reitin gpx-tiedostot alla. Huomioitavaa, että reitti tulee vielä joiltain osin vähän muuttumaan, kun muutamat osat reitistä valmistuvat/muuttuvat. GPX-tiedostossa oleva reitti ei kuitenkaan merkittävästi tule muuttumaan ja tämän perusteella reittiä voi treenata.

Huomioitavaa, että keskiviikkoisin klo 18.00 alueella on frisbeegolfin viikkokisa, joten klo 17.30 eteenpäin keskiviikkoiltaisin ei xco-rata ole käytössä. Ottakaa tämä huomioon, jos käytte alueella ajamassa.

Lyhyen kierroksen gpx ja Pitkän kierroksen gpx

Huolto

Ravinto- ja välinehuolto on sallittu vain sille erikseen merkatulla huoltoalueella. Huoltoalue on merkattu reitille kyltein. Välinehuoltoa saa tehdä huoltopaikoilla kilpailijoiden lisäksi vain joukkueen huoltaja tai neutraalihuoltaja. Huoltopaikkojen ulkopuolella välinehuolto on sallittua vain samassa luokassa ajavien samaan seuran kuuluvien välillä.


Peseytymis- ja pukeutumistilat

Köykärin hiihtomajan yhteydessä on pukuhuoneet, suihku- ja saunatilat miehille ja naisille.

HUOM! Puku- ja peseytymistilat ovat käytössä, mikäli paikallinen korona-asioista vastaava viranomainen antaa niiden käyttöön luvan. Tämä asia varmistuu viimeistään kisaviikolla.

Majoitus

Sokos Hotel Kaarle, Kokkola Camping, Seurahuone, Hotel Kokkola, Nukkumatti

Kilpailuorganisaatio

Kilpailun johtaja: Jaakko Suomu, 045-6771738, jaakko.suomu@gamlakarlebyif.fi

Ratamnestari: Tero Lahti