XCE ja XCO SM 2020

HUOM! Kilpailun uusi päivämäärä 19.-20.9.

Sunnuntain tuloslinkki

Kilpailukeskus sijaitsee Köykärinmäen hiihtostadionin yhteydessä. Lähtö ja maali sijaitsevat Köykärin kenttäalueella kuuluttamo/ajanottokopin edustalla.
Kilpailukeskuksen osoite on Hiihtotie 7, 67600 Kokkola

Kilpailun säännöt

Kansallinen XCO-kilpailu, kilpasarjojen osallistujilta vaaditaan voimassa oleva kilpailulisenssi. Kilpailussa noudatetaan UCI:n ja SP:n sääntöjä ja määräyksiä, sekä järjestäjän ohjeita.
Kilpailutapahtumaan osallistujat ovat vastuussa itselleen ja muille aiheuttamista seuraamuksista. Kilpailijat ja muut kilpailuihin osallistuvat vastaavat vakuutusturvastaan. Roskaaminen kilpailuradalla on kiellletty, Kilpailussa on erikseen merkitty huoltoalue, jonne roskat voi jättää/tiputtaa.

Lähdön voittajan tultua maaliin kaikki muutkin saman lähdön kilpailijat tulevat maaliin riippumatta ajettujen kierrosten määrästä.
Kilpailun keskeyttämisestä on ilmoitettava ratavalvojalle tai tuomarille.

Ilmoittautuminen

Kilpailuihin ilmoittaudutaan Holvin kautta osoitteesta:
https://holvi.com/shop/gifmtb/

Kilpailuun voi ilmoittautua 13.9.2020 klo: 23.59 asti.

Kilpailuluokat ja osallistumismaksut

Kilpailuluokat XCE: : M/N Elite, N/M12, N/M14, N/M16
Kilpailuluokat XCO: M/N Elite, N/M10, N/M12, N/M14, N/M16, N/M18, N/M U23, M30, M40, M50, M60
Osallistumismaksut:
Osallistumismaksut ilmoitetaan samalla kuin kilpailuun ilmoittautuminen avataan.

Lähdöt ja kilpailumatkat

XCE-kilpailussa N/M12-N/M14 ajavat lyhyemmän kierroksen. N/M16 sekä Eliteluokat ajavat pitempää rataa. Molemmissa radoissa on ideana, että lajin sprinttimäisyys säilyy. Radat tulevat sisältämään lyhyitä teräviä nousuja ja laskuja.

XCE:llä on tänä vuonna ensimmäistä kertaa junioriluokissa 12, 14 ja 16 virallinen SM-arvo. 12-vuotiaiden sarjaan saavat osallistua myös nuoremmat kilpailijat.

XCE:ssä ajetaan karsinnan jälkeen ensiksi lyhyen radan (M/N12 ja M/N14) sarjojen erät, välierät ja finaalit. Tämän jälkeen siirrytään M/N16 sekä Naisten ja Miesten eriin. Eli karsinnan jälkeen pitkän radan kiertäjillä tulee pitempi tauko ennen omia eriä. Näin saadaan jokaisen sarjan erät ajettua tiiviimmin.

XCO-kilpailussa on kaksi eri pituista kierrosta. Pitempi kierros, noin 4,7 km ja lyhyempi kierros noin 3,6 km. Radat tarkentuvat alkukesän aikana, mutta perustuvat suurimmaksi osaksi kesän 2019 Köykärin XCO-cupin kisoissa ajettuihin ratoihin. Uuttakin pätkää ratoihin kuitenkin tulee vuoden takaiseen verrattuna. Tarkemmat ratakartat/profiilit julkaistaan ennen kisoja näillä sivuilla.

Kilpailumatkat XCO

Pitkä rata 4,7 km

 • Miehet Elite, 6 kierrosta
 • Naiset Elite, 4 kierrosta
 • Miehet U23, 5 kierrosta
 • Naiset U23, 4 kierrosta
 • Miehet 18, 4 kierrosta
 • Naiset 18, 3 kierrosta
 • Miehet 16, 3 kierrosta
 • Naiset 16, 2 kierrosta
 • Miehet 14, 2 kierrosta
 • Miehet 30, 5 kierrosta
 • Miehet 40, 4 kierrosta
 • Miehet 50, 4 kierrosta
 • Miehet 60, 3 kierrosta

Lyhyt rata 3,6 km

 • Naiset 14, 2 kierrosta
 • Miehet 12, 2 kierrosta
 • Naiset 12, 1 kierros
 • Miehet 10, 1 kierros
 • Naiset 10, 1 kierros
Aikataulut

XCE:n aika-ajot alkavat lauantaina klo: 14.00. Erät ajetaan aika-ajojen jölkeen. Tarkempaa aikataulua tähän saadaan kun osallistujamäärät lauantaille varmistuvat.

Sunnuntaina ajetaan 4 lähtöä.

Klo: 10.00 Lähtö 1: M/N10, M/N12, N14

Klo 11.00 Lähtö 2: M14, M/N16, N18

Klo 12.30 Lähtö 3: M30. M40, M50, M60

Klo: 14.30 Lähtö 4: M/N Elite, M/N U23, M18

Lähtölistat

Lähtölista XCE

Lähtölista XCO

XCE Kilpailun erät:

XCE-kilpailussa alkuerien jälkeen erät on tehty niin, että varsinkin nuorten sarjoissa pääsisivät kaikki ajamaan. Mikäli kaikki osallistujat ovat mukana kilpailussa niin erät menevät ennakolta suunnitellun mukaisesti.

N12 sarjassa ajetaan 2 alkuerää, kahden kilpailijan erä ja 3 kilpailijan erä, molemmista menee voittaja suoraan finaaliin. 3 muuta ajavat vielä keröilyerän, josta kaksi finaaliin. Finaalissa siis 4 kilpailijaa.

M12 sarjassa kilpailussa mukana 23 kilpailijaa. Alkueriä tulee 5 kpl 3×5 ja 2×4 kilpailijan erät, jokaisesta erästä kaksi parasta välieriin. Välieröt ajetaan 2×5 kilpailijan erissä, joista erien kaksi parasta A-finaaliin ja sijoille 3-4 sijoittuneet B-finaaliin.

N14 sarjassa kilpailijoita on 10. Ajetaan suoraan 2×5 kilpailijan välierät. Välierien kaksi parasta A-finaaliin ja sijoille 3-4 sijoittuneet B-finaaliin.

M14 sarjassa ajetaan alkueröt 3×3 kilpailijan ja 1×4 kilpailijan etät. Kaikkien erien 2 parasta välieriin. Molempien välierien 2 parasta finaaliin ja välierissä sijoille 3 ja 4 tulleet B-finaaliin.

N16 sarjasa ajetaan karsinnan jälkeen suoraan 4 kilpailijan finaali.

M16 sarjassa ajetaan välierät 1×4 ja 1×5, Molempien välierien 2 parasta A-finaaliin ja 3-4 sijoille ajaneet B-finaaliin.

Naisten sarjassa ajetaan välierät 1×4 ja 1×3, molempien välierien 2 parasta A-finaaliin ja loput B-finaaliin.

Miesten sarjassa ajetaan 2×4 ja 2×3 kilpailijan alkuerät. Jokaisesta erästä 2 parasta välieriin. Välierien 2 parasta finaaliin ja 3-4 sijoittuneet B-finaaliin.

Muutokset eriin mahdollisia, jos ennakkoon ilmoittautuneita jää sarjoista pois. Tällä osallistujamäärällä erät ajetaan näin. Tuomaristo on painottanut nuorimpien ikäluokkien sarjoja, että jokainen pääsisi ajamaan useamman erän, mikäli se on mahdollista sarjan kilpailijamäärän kanssa.

Tulokset

Lauantain XCE-kilpailun tulokset.

Sunnuntain XCO-kilpailun tulokset

Kilpailunumerot

Kilpailunumerot haetaan kilpailukansliasta ennen kilpailua, Kilpailunumerot palautetaan kilpailun jälkeen.

Kilpailureitti

Kilpailureitti kulkee Köykärin hiihtokeskuksen maastossa molemmissa kilpailuissa. XCE-rata kulkee stadionalueella ja hiihtomajan ”alamaastossa”, jolloin kilpailun seuraaminen on yleisölle helppoa.

XCO-radan alkuosa menee samoja paikkoja XCE-radan kanssa, sisältäen kuitenkin enemmän teknisyyttä. Loppuosa radasta kiertää alueen täyttömäen ympäristössä ja käy mäen huipulla pariin otteeseen. Rata sisältää kallioita, kivikkoa, latupohjaa sekä raastavia nousuja. Ratoihin kannattaa tutustua etukäteen.

Reitin harjoitteleminen

XCO-reitin gpx-tiedostot alla. Huomioitavaa, että reitti tulee vielä joiltain osin vähän muuttumaan, kun muutamat osat reitistä valmistuvat/muuttuvat. GPX-tiedostossa oleva reitti ei kuitenkaan merkittävästi tule muuttumaan ja tämän perusteella reittiä voi treenata.

Huomioitavaa, että keskiviikkoisin klo 18.00 alueella on frisbeegolfin viikkokisa, joten klo 17.30 eteenpäin keskiviikkoiltaisin ei xco-rata ole käytössä. Ottakaa tämä huomioon, jos käytte alueella ajamassa.

Lyhyen kierroksen gpx ja Pitkän kierroksen gpx

Huolto

Ravinto- ja välinehuolto on sallittu vain sille erikseen merkatulla huoltoalueella. Huoltoalue on merkattu reitille kyltein. Välinehuoltoa saa tehdä huoltopaikoilla kilpailijoiden lisäksi vain joukkueen huoltaja tai neutraalihuoltaja. Huoltopaikkojen ulkopuolella välinehuolto on sallittua vain samassa luokassa ajavien samaan seuran kuuluvien välillä.


Peseytymis- ja pukeutumistilat

Köykärin hiihtomajan yhteydessä on pukuhuoneet, suihku- ja saunatilat miehille ja naisille.

Majoitus

Original Sokos Hotel Kaarle tarjoaa kisaan tuleville majoitustarjouksen.

Kilpailuorganisaatio

Kilpailun johtaja: Jaakko Suomu, 045-6771738, jaakko.suomu@gamlakarlebyif.fi