XCE ja XCO SM 2020

HUOM! Kilpailun uusi päivämäärä 19.-20.9.

Kilpailukeskus sijaitsee Köykärinmäen hiihtostadionin yhteydessä. Lähtö ja maali sijaitsevat Köykärin kenttäalueella kuuluttamo/ajanottokopin edustalla.
Kilpailukeskuksen osoite on Hiihtotie 7, 67600 Kokkola

Kilpailun säännöt

Kansallinen XCO-kilpailu, kilpasarjojen osallistujilta vaaditaan voimassa oleva kilpailulisenssi. Kilpailussa noudatetaan UCI:n ja SP:n sääntöjä ja määräyksiä, sekä järjestäjän ohjeita.
Kilpailutapahtumaan osallistujat ovat vastuussa itselleen ja muille aiheuttamista seuraamuksista. Kilpailijat ja muut kilpailuihin osallistuvat vastaavat vakuutusturvastaan. Roskaaminen kilpailuradalla on kiellletty, Kilpailussa on erikseen merkitty huoltoalue, jonne roskat voi jättää/tiputtaa.

Lähdön voittajan tultua maaliin kaikki muutkin saman lähdön kilpailijat tulevat maaliin riippumatta ajettujen kierrosten määrästä.
Kilpailun keskeyttämisestä on ilmoitettava ratavalvojalle tai tuomarille.

Ilmoittautuminen

Kilpailuihin ilmoittautuminen avataan elokuun aikana.

Kilpailuluokat ja osallistumismaksut

Kilpailuluokat XCE: : M/N Elite, N/M12, N/M14, N/M16
Kilpailuluokat XCO: M/N Elite, N/M10, N/M12, N/M14, N/M16, N/M18, N/M U23, M30, M40, M50, M60
Osallistumismaksut:
Osallistumismaksut ilmoitetaan samalla kuin kilpailuun ilmoittautuminen avataan.

Lähdöt ja kilpailumatkat

XCE-kilpailussa N/M12-N/M14 ajavat lyhyemmän kierroksen. N/M16 sekä Eliteluokat ajavat pitempää rataa. Molemmissa radoissa on ideana, että lajin sprinttimäisyys säilyy. Radat tulevat sisältämään lyhyitä teräviä nousuja ja laskuja. XCE-rata tarkentuu kevään/alkukesän aikana. Radat julkaistaan ennen kisoja näillä sivuilla.

XCO-kilpailussa on kaksi eri pituista kierrosta. Pitempi kierros, noin 4,5 km ja lyhyempi kierros noin 3,3 km. Radat tarkentuvat alkukesän aikana, mutta perustuvat suurimmaksi osaksi kesän 2019 Köykärin XCO-cupin kisoissa ajettuihin ratoihin. Uuttakin pätkää ratoihin kuitenkin tulee vuoden takaiseen verrattuna. Tarkemmat ratakartat/profiilit julkaistaan ennen kisoja näillä sivuilla.

Kilpailunumerot

Kilpailunumerot haetaan kilpailukansliasta ennen kilpailua,

Kilpailureitti

Kilpailureitti kulkee Köykärin hiihtokeskuksen maastossa molemmissa kilpailuissa. XCE-rata kulkee stadionalueella ja hiihtomajan ”alamaastossa”, jolloin kilpailun seuraaminen on yleisölle helppoa.

XCO-radan alkuosa menee samoja paikkoja XCE-radan kanssa, sisältäen kuitenkin enemmän teknisyyttä. Loppuosa radasta kiertää alueen täyttömäen ympäristössä ja käy mäen huipulla pariin otteeseen. Rata sisältää kallioita, kivikkoa, latupohjaa sekä raastavia nousuja. Ratoihin kannattaa tutustua etukäteen.

Reitin harjoitteleminen

XCO-reitin gpx-tiedostot alla. Huomioitavaa, että reitti tulee vielä joiltain osin vähän muuttumaan, kun muutamat osat reitistä valmistuvat/muuttuvat. GPX-tiedostossa oleva reitti ei kuitenkaan merkittävästi tule muuttumaan ja tämän perusteella reittiä voi treenata.

Huomioitavaa, että keskiviikkoisin klo 18.00 alueella on frisbeegolfin viikkokisa, joten klo 17.30 eteenpäin keskiviikkoiltaisin ei xco-rata ole käytössä. Ottakaa tämä huomioon, jos käytte alueella ajamassa.

Lyhyen kierroksen gpx ja Pitkän kierroksen gpx

Huolto

Ravinto- ja välinehuolto on sallittu vain sille erikseen merkatulla huoltoalueella. Huoltoalue on merkattu reitille kyltein. Välinehuoltoa saa tehdä huoltopaikoilla kilpailijoiden lisäksi vain joukkueen huoltaja tai neutraalihuoltaja. Huoltopaikkojen ulkopuolella välinehuolto on sallittua vain samassa luokassa ajavien samaan seuran kuuluvien välillä.


Peseytymis- ja pukeutumistilat

Köykärin hiihtomajan yhteydessä on pukuhuoneet, suihku- ja saunatilat miehille ja naisille.

Majoitus

Original Sokos Hotel Kaarle tarjoaa kisaan tuleville majoitustarjouksen.

Kilpailuorganisaatio

Kilpailun johtaja: Jaakko Suomu, 045-6771738, jaakko.suomu@gamlakarlebyif.fi