GIF nousi piirin kakkossijalle

Nina Chydeniuksen ja maastojoukkueemme hyvät juoksut syksyn SM-kilpailuissa nostivat seuramme toiselle sijalle Österbottenin piirissä 179 pisteellä. Koko maassa seura on 39. sijalla.

Vuosi sitten olimme piirin neljänneksi paras seura 148 pisteellä.

Paras seura Vasa IS luokitellaan superliigaan 454 pisteellä. GIF:n lisäksi ykkösliigaan luokitellaan myös IF Drott (170,5) ja IK Falken (153).

Kakkosliigaan seuroja ovat: Larsmo IF (87), IF Nykarlebynejden (78,5), IF Åsarna (78), IF Kraft (77), IF VOM (66), IF Femman (65,5) ja IF Länken (26). Kolmosliigaan kuuluvat IF Fyren (12) ja Kasko IK (3).

Nina Chydeniuksen kauden kruunasi Kurikan SM-maastojen pronssi naisten kympillä. Juoksun voitti Rovaniemen Lapin Johanna Peiponen reilun minuutin erolla ennen Turun Urheiluliiton Janica Raumaa (nro 302). Chydenius jäi Raumasta seitsemän sekuntia.

Palkintojenjaossa Nina sai pronssimitalin ja onnittelut Juha Miedolta, jonka patsas paljastettiin Kurikassa edellisenä päivänä.

Naisten ja miesten kympin yhdistetyssä joukkuekilpailussa seura oli kuudes. Lauantaina Aikuisurheiluliiton mestariksi 40-vuotiaiden sarjassa juossut Jan Kaas juoksi kympin kilpailussa 26. sijalle. Joukkueen kolmas juoksija Mika Sällinen oli 26. Konsta Puutio juoksi 33. sijalle.

Miesten neljällä kilometrillä Joni Virkkala juoksi 16. sijalle. Robert Hagström oli 39.

15-vuotiaiden poikien neljällä kilometrillä Jimi Rousu juoksi 18. sijalle.

Nina Chydeniuksen kausi päättyi Vantaan SM-maantiejuoksuihin. Puolimaratonin SM-kilpailussa hän oli kuudes ennätysajallaan 1.19.54.