Halli SM Tuloksia, Nina Chydenius juoksi SM-pronssia

Jyväskylän SM-halleissa naisten 3000 metrillä kolmanneksi juossut Nina Chydenius on tyytyväinen sijoitukseensa.

-Kukaan ei halunnut lähteä vauhdittamaan juoksua ja alkumatka mentiin hitaasti.  Kahden kilometrin väliaika oli 6.40, Chydenius kertoo.

Chydenius olisi toivonut juoksuun reippaampaa alkuvauhtia. Se olisi voinut hyydyttää kovat kirinaiset.

-Kilpailussa juostiin SM-mitaleista ja tällä taktiikalla mentiin. Olen tosi tyytyväinen vetämääni viimeiseen kilometriin ja erityisesti viimeiseen 200 metriin, Chydenius sanoo.

Suomen mestaruuden voitti Pyhtään Yrityksen Kaisa Tyni kauden kotimaisella kärkiajalla 9.47,67. Hopealle juosseen Mikkelin Kilpa-Veikkojen Taru Häyrisen aika oli 9.48,70. Nina Chydeniuksen aika 9.48,97 on hänen ennätyksensä.

-Harjoittelu jatkuu kahden helpon päivän jälkeen kohti kesää. Juoksun määrä ja laatu nousevat, Chydenius kertoo.

Lähelle mitalia pinkoi myös miesten 400 metrillä Filiph Johansson. Hän voitti toisen erän kauden parhaallaan 49,03, joka riitti neljänteen sijaan. Kolme parasta juoksijaa löytyivät ensimmäisestä erästä. Joni Virkkala juoksi lauantaina 1500 metrillä kymmenenneksi ajalla 4.00,88. Sunnuntaina hän kiri 800 metrillä kuudenneksi ajalla 1.56,08