Lenkillä ajatukset nollautuvat Kestävyysjuoksija Kasper Biskop lenkkeilee talvella Suntin rannoilla ja ympäri kaupunkia.

Kasper Biskop nauttii juoksulenkeistä. Kokkolassa on paljon hyviä juoksuun soveltuvia reittejä. Kuva: Seppo Järvelä

Viime kesänä Hyvinkään SM-kilpailuissa 16-vuotiaiden 1500 metrin esteissä pronssille juossut Kasper Biskop harjoittelee tällä hetkellä 7-10 kertaa viikossa.

-Syksyllä aloittaessani uuden harjoituskauden juoksin 50 kilometriä viikossa. Nyt juoksen 70 kilometrin viikkoja ja kovilla viikoilla vieläkin enemmän, Gamlakarleby IF:n juoksija kertoo.

Pitkillä juoksulenkeillä Biskop kertoo kuuntelevansa musiikkia ja nollaavansa ajatuksia. Hän on tyytyväinen voidessaan tehdä sitä, mistä tykkää.

-Lenkkeilen usein yksin, mutta urheiluakatemian aamuharjoitukset teen seurakaverieni Miro Heikkilän ja Jimi Rousun kanssa.  

Kasper Biskopin askeleita vauhdittaa hyvin mennyt kausi. Hän paransi kesän aikana ennätyksiään kaikilla matkoilla.

-Minulla oli positiivinen kausi, jopa parempi kuin ennakkoon odotin, Biskop sanoo.

SM-mitalin lisäksi nuorukainen on tyytyväinen 800 metrin ennätysjuoksuunsa Lappeenrannan YAG:ssa. Matkan ennätys parani aikaan 2.03,85.

1500 metrin ennätys 4.23,82 syntyi Hyvinkään SM-kisoissa. 3000 metrin ennätysjuoksu 9.33,24 tuotti pronssin Koululiikuntaliiton mestaruuskilpailuissa Lappeenrannassa.

Yleisurheilusta tuli Kasper Biskopin päälaji neljä vuotta sitten.

-Nuorempana pelasin jalkapalloa ja suunnistin. Yleisurheilussa harrastin aluksi korkeus- ja pituushyppyä. Jalat eivät kuitenkaan kestäneet hyppäämistä, joten siirryin juoksuun, Biskop kertoo.

Joni Virkkalan laatimat harjoitusohjelmat ovat monipuolisia. Juoksun lisäksi Biskop polkee pyörälenkkejä ja käy uimassa. Kuntosalilla kehittyy perus- ja nopeusvoima.  Urheilutalon yleisurheiluhallissa kehitetään juoksun tekniikkaa ja nopeutta.

Kuortaneen leirit täydentävät juoksijan talven ohjelmaa. Kasper Biskop kuuluu nuorten alueelliseen maajoukkueryhmään. 

Juoksussa nuorukaista viehättää itsensä kehittäminen ja omien rajojen löytäminen.

-Ja onhan voittaminenkin mukavaa, Biskop sanoo.

Kestävyysjuoksijan harjoittelu kovenee tulevina vuosina iän ja vaatimustason myötä. Biskop sanoo olevansa sinnikäs, eikä pelkää työmäärää.

Tulevalla hallikaudella nuorukainen käy 800 metrin ennätyksen kimppuun.

-Kahden minuutin alitus on ykköstavoite Helsingissä järjestettävien nuorten SM-hallien lisäksi, Biskop sanoo.

Seppo Järvelä

Kategorier:
Friidrott Startsidan