Nina Chydenius juoksi SM-pronssille

Nina Chydennius

Nina Chydenius juoksi kymmenen kilometrin matkalla pronssille Joensuussa äitienpäivänä järjestetyissä SM-maastoissa. Suomen mestariksi juoksi Rovaniemen Lapin Johanna Peiponen ajalla 35.27. Hopealle juossut Lempäälän Kisan Klaara Leponiemi hävisi voittajalla 29 sekuntia. Chydenius jäi Peiposesta 37 sekuntia.

-Mitali tuli ja siihen olen tyytyväinen. Mikään itsestäänselvyys se ei ollut. Kaksi kierrosta ennen loppua kävi mielessä, että kostautuuko kova alku, Chydenius kertoo.

Nina Chydenius lähti heti lähtölaukauksesta Johanna Peiposen kannoilla kovaan alkuvauhtiin.

-Halusin vetää täysillä ja nähdä miten pitkään kestän vauhtia. Sain reitin varrella paljon kannustusta seuramme edustajilta. Kannustus auttoi jaksamaan.

Miesten kymmenen kilometrin kilpailussa Konsta Puutio juoksi nousujohteisesti. Hänen tavoitteenaan oli juosta kahdenkymmenen parhaan joukkoon. 12. sija yllätti miehen.

Konsta Puutio

-Pistos vaivasi matkalla, mutta onneksi sain hengityksen kulkemaan. Olen tyytyväinen sijoitukseeni, joka parani viime vuodesta, Puutio kertoo.

GIF sijoittui joukkuekilpailussa neljänneksi. Chydeniuksen ja Puution sijoitusten lisäksi tulokseen laskettiin naisten kilpailussa 21. sijalle juossut Malin Enlund.