Nina Chydenius kiri mestariksi Kalevan Kisat Raportti

Nina Chydenius

Kokkolalaisjuoksija iloitsi hyvästä kilpailusta ja Suomen mestaruudesta. EM-kisojen maratonille valmistautuva Nina Chydenius hallitsi naisten 10 000 metrin juoksua Joensuun Kalevan kisoissa.

-Suunnitelmani oli, että teen juoksusta mahdollisimman helpon, mutta Johanna Peiposen tullessa vauhtiin mukaan, päätin ratkaista kilpailun loppukierroksen kirilläni. Pidin pääni kylmänä ja juoksun aikana mietin, lähdenkö kiriin 200 metriä ennen maalia vai jo kierrosta ennen, Chydenius kertoo.

Juoksusta tuli 28 asteen helteessä kova koettelemus monelle juoksijalle. Viimeisen kierroksen loppukirillä voiton varmistanut Chydenius ei kuumuutta valitellut.

-Tästä tuli Johannalle ja minulle hyvä kisa. Minun tavoitteenani oli voittaa täällä mestaruus ja tämä oli minulle iso juttu, tyytyväinen Chydenius sanoo.

Nina Chydeniuksen voittoaika oli 34.08,89. Rovaniemen Lappia edustavan Peiposen aika oli 34.12,79.

Filiph Johansson

Filiph Johansson juoksi perjantaina miesten 400 metrin toisessa alkuerässä kolmanneksi kauden parhaallaan 48,30, joka riitti aikavertailussa finaaliin.

Lauantain finaalissa Johansson starttasi hyvin matkaan, mutta loppusuoralla meno hyytyi. Kahdeksas sija ajalla 49,24 ei juoksijaa tyydyttänyt.

-Ei lähtenyt tänään yhtään enempää. Pohjevamma on haitannut harjoittelua, enkä jaksanut juosta kahta kertaa, Johansson sanoo.

Minna Hollanti

Naisten keihäässä Minna Hollanti heitti torstain karsinnassa viidenneksi tuloksella 49,56. Perjantain finaalissa keihäs kaarsi lukemiin 47,06, jolla irtosi yhdeksäs sija.

Joni Virkkala

Miesten 1500 metrillä Joni Virkkala juoksi kymmenenneksi ajalla 3.53,34.

Virkkala osallistui myös 800 metrille. Hän jäi täpärästi finaalista juostuaan kolmannessa alkuerässä neljänneksi ajalla 1.53,14. Vielä epäonnisempi oli seurakaveri Väinö Venetjoki omassa erässään. Hän oli menossa nenilleen ruuhkatilanteessa 400 metrin kohdalla. Mies juoksi kuitenkin maaliin (1.58,17) ja ohitti loppukirissä yhden juoksijan.

Vilma Knutar

Naisten korkeuden karsinnassa Vilma Knutar ponnisti ennätyksensä 173 ja selvisi finaaliin. Seurakaveri Mia Känsäkangas jäi karsinnassa 11. sijalle ylitettyään 170. Finaalissa Knutarilla oli epäonnea ja hän jäi ilman tulosta.

Mia Känsäkangas

Miesten 10 000 metrillä Konsta Puutio juoksi 12. sijalle ajalla 32.55,53. Jan Kaas oli 14. ajalla 33.12,36.