Nina Chydenius tähtää hyvään juoksuun

Budapestin olosuhteet tuovat haastetta lauantain maratonjuoksuun osallistuville.

Nina Chydeniuksen valmistautuminen lauantaina juostavalle Budapestin MM-kisojen maratonille on sujunut suunnitellusti.

-Hyvin olen juoksuun valmistautunut ja ollut terveenä. Kisapäivälle on luvattu hellettä, joten kilpailu tulee olemaan rankka, Chydenius sanoo.

Maratonin lähtö on aamulla kahdeksan aikaan. Ennusteiden mukaan ilman lämpötila on silloin 24 asetta. Keskipäivän lämpötilaksi on ennustettu jopa 34 astetta.

Kokkolalaisjuoksija on valmistautunut kuumassa ilmassa juoksemiseen Kokkolan VesiVeijarissa, jossa lämpötila on noin 30 astetta.

-Juoksumaton saaminen sinne on ollut iso asia. Viimeksi sunnuntaina vedin matolla 20 kilometrin lenkin.

Nykyisin itse itseään valmentava Chydenius haluaa välttää ne virheet, jotka hän viime vuoden Münchenin EM-maratonin valmistautumisessa teki.

-Olen lukenut paljon tutkimustuloksia ja saanut tietoa. On tärkeä tietää, miten tankkaan ennen juoksua ja miten nesteytys toimii.

Nina Chydenius matkustaa kilpailupaikalle keskiviikkona. Hän lähtee tutustumaan maratonjuoksun reittiin heti akkreditoinnin jälkeen.

-Torstaina ja perjantaina teen vain kevyen verryttelyn. Käyn läpi Suomen joukkueen huoltohenkilöiden kanssa juoma- ja huoltopuolen. Täytyy olla tosi tarkkana, että kaikki toimii.

Budapestin maratonilla juostaan alkuun kahden kilometrin lenkki ja sen jälkeen neljä kymmenen kilometrin kierrosta.

-Kympin lenkin alussa on neljän kilometrin suora, jonka jälkeen on loiva sillalle nousu. Reitillä on myös 400 metrin tunneli sekä toinen ja kolmas nousu. Reitti ei ole helppo, Chydenius tietää.

Kokkolalaisjuoksijan taktiikkana on lähteä liikkeelle tarpeeksi hitaasti. Hän ei tähtää ennätysjuoksuun. Kuumassa ja kosteassa ilmassa ei ennätyksiä juosta. Monelle juoksijalle jo maaliin pääseminen on kova saavutus.

-Tavoitteenani on juosta hyvä kilpailu ja päästä mahdollisimman hyvään sijoitukseen, Chydenius sanoo.

Kategorier:
Friidrott Startsidan