Nuoret yleisurheilijat saavuttivat kolme mitalia Lempäälässä järjestetyissä 16- ja 17-vuotiaiden SM-kilpailuissa.

Mia Känsäkangas voitti SM-kultaa

Mia Känsäkangas

17-vuotiaiden naisten korkeushypyn voitti Mia Känsäkangas tuloksella 171. Känsäkangas ylitti 163, 166, 168 ja 171 ensimmäisellään.

-Jännitin ennen kilpailua, miten aloituskorkeus menee. Pääsin täällä näyttämään kuntoni, Känsäkangas sanoo.

Mia Känsäkangas on ollut koko kauden varma hyppääjä. Kymmenen kilpailun keskiarvo on 169.

Seuran menestys jatkui myös 16-vuotiaiden tyttöjen korkeushypyssä, jossa Vilma Knutar ponnisti hopealle tuloksella 173. Kovatasoisen kilpailun voitti jännittävien vaiheiden jälkeen Vehmaisten Urheilijoiden Aino Aalto ennätystuloksellaan 175.

-Tavoitteenani oli voittaa ja hypätä uusi ennätys. Kilpailu oli hyvä ja olen tyytyväinen sijoitukseeni ja tulokseeni, Knutar sanoo.

Vilma Knutar

Pituushypyn karsinnassa Knutar ponnisti 550. Loppukilpailussa paras hyppy kantoi 519, joka riitti kuudenteen sijaan.

Miro Heikkilä täydensi seuran menestystä 17-vuotiaiden 2000 metrin estejuoksun pronssillaan. Heikkilän aika 6.39,02 on hänen ennätyksensä.

Miro Heikkilä

-Juoksin alun hitaasi. Tiesin, että kärkikaksikon vauhtiin en pysty ja kilpailen pronssista. Tämä on urani ensimmäinen SM-mitali ja olen siihen tyytyväinen.

1500 metrillä Heikkilä oli 11. ennätysajallaan 4.19,92.

16-vuotiaiden 800 metrillä Ava Nieminen juoksi 14. sijalle ennätysajallaan 2.38,40.