Skiddag på Köukar till Johan Smedjebackas minne

Johan Smedjebacka 1992–2022

Den 18 februari kl. 11–13 ordnar GIF tillsammans med Gamlakarleby Lions, Österbottens cancerförening och Johan Smedjebackas anhöriga och vänner en skiddag på Köukar

Johan Smedjebacka dog i sviterna av en aggressiv hjärncancer för några månader sedan. Han hann inte fylla 30 år. I yngre år var han en aktiv GIF:are och i hela sitt korta liv genuint idrottsintresserad. Johan intresserade sig inte enbart för elitidrotten utan för idrott på alla nivåer.

Skiddagen är ett välgörenhetsevenemang där intäkterna går till cancerföreningen.

För GIF är det samtidigt en möjlighet att ge skidåkningen inom föreningen ny fart. Många har frågat och förundrat sig över att skidverksamheten legat mer eller mindre nere under ett antal år. Några snöfattiga vintrar och pandemin med sina begränsningar har bidragit till den uppkomna situation.

Johan försökte ta initiativ till bland annat ett skidlopp under Karleby stads 400-årsjubileum, men då slog pandemin till.

Liksom all idrottslig verksamhet hänger det på om det finns ledare och tränare. Från GIF:s sida hoppas vi att skiddagen den 18 februari kunde bli startskottet för någonting nytt. Det handlar inte i det här skedet om någon tävling utan om att folk kan samlas på Köukar och röra på sig i terrängen.

Det är förstås svårt att förutspå hur snöläget är den planerade dagen. Tanken är i varje fall att man ska kunna skida till Storforsen, förutsatt att det finns tillräckligt med snö att dra spår på. I annat fall rör vi oss närmare skidstugan, var och en enligt den egna förmågan.

Tanken är att vi tar en deltagaravgift på 10 euro eller 20 euro per familj. Intäkterna går som sagt till cancerföreningen.

Kaffe och saft serveras även. Korvgrillning finns också på programmet.

OS-guldmedaljören Sami Jauhojärvi har lovat ställa upp som beskyddare för evenemanget. Det betyder inte att han är på plats på Köukar, men han har lovat skicka en hälsning till deltagarna. Lalle Broberg har lovat ställa upp som speaker under skiddagen. Deltagarna får medalj.

Alla önskas välkommen till anrika Köukarberget lördagen den 18 februari kl.11–13!

Även de som inte har möjlighet att komma på plats får naturligtvis delta i insamlingen. Deltagaravgift kan betalas in också på förhand till LC Gamlakarleby; 

FI43 10653000225049. 

Kategorier:
Skidor Startsidan