SM 14-15v Naantali Kisaraportti

Vilma Knutar ponnisti mestariksi

Vilma Knutar voitti 14-vuotiaiden tyttöjen korkeushypyn 14-15-vuotiaiden SM-kilpailuissa Naantalissa ennätystuloksellaan 166. Hän paransi entistä ennätystään peräti kymmenen senttiä.

– Olen tosi yllättynyt voitosta. Löysin hyvän hyppyvireen ja hypyt nousivat kevyesti, Knutar iloitsee.

Vilma kertoo lyhentäneensä vauhtia, joten hän ehtii ponnistamaan kunnolla.

Hopeaa Vilma saavutti kolmiloikassa. Hän paransi kilpailun aikana tulostaan useampaan kertaan ja ponnisti viimeisellä ennätyksensä 11,36.

– Voittamisen tahto oli kova, ja hypyt tuntuivat hyviltä. Olen tosi tyytyväinen päivääni. Täällä oli hienoa kisailla ja ihana kenttä urheilla.

Kolmiloikan Suomen mestaruuden voitti Helsingfors IFK:n Elinda Koivula kauden kotimaisella kärkituloksella 11,61.  Ada Djupsund hyppäsi 19. sijalle ennätystuloksellaan 10,04. Kilpailussa oli mukana peräti 34 tyttöä.

Joukkuekilpailussa GIF:n tytöt saavuttivat hopeaa tuloksella 21,14. Vilma Knutar hyppäsi 11,10 ja Ada Djupsund 10,04.

14-vuotiaiden poikien 100 metrillä Anton Hietapakka juoksi SM-hopealle ajalla 12,36. Juoksun voitti Porin Yleisurheilun Lauri Weckström ajalla 11,88.

-Luulin aavistaneeni lähdössä ja odotin takaisinlaukausta. Pääsin vauhtiin, mutta lopussa jo aiemmin vaivannut kantapääni kipeytyi ja kangistuin, Hietapakka kertoo.

15-vuotiaiden 300 metrin aidoissa Nante Korkatti voitti eränsä ennätysajallaan 43,00, joka riitti kokonaiskilpailussa viidenteen sijaan. 100 metrillä Nante pinkoi alkuerässään seitsemänneksi ajalla 12,40.

800 metrillä Jani Mäenpää juoksi kuudenneksi ennätysajallaan 2.11,43. Hän osallistui myös 300 metrille sijoittuen alkuerässään kahdeksanneksi ennätysajallaan 39,87.

15-vuotiaiden poikien 1500 metrin estejuoksussa Kasper Biskop juoksi seitsemänneksi ajalla 5.07,72. Jimi Rousu oli kahdeksas ennätysajallaan 5.07,45. Miro Heikkilä juoksi yhdeksänneksi ennätysajallaan 5.08,40.

2000 metrillä Kasper juoksi 14. sijalle ajalla 6.35,32. Jimi oli 15. sijalla ennätysajallaan 6.38,49.