SM Maastot Kurikka

Tavoite kuuden joukkoon Syksyyn painottunut yleisurheilukausi huipentuu sunnuntaina Kurikassa järjestettäviin maastojuoksun SM-kilpailuihin

Heinäkuussa Kirkonmäen kentällä Chydeniuksen kympin voittanut Nina Chydenius juoksee Kurikan SM-maastoissa vastaavan matkan. Kuva: Maisa Järvelä

Gamlakarleby IF:n Nina Chydenius on seuransa vahvin menestyjäehdokas. Hän osallistuu naisten kympin juoksuun, joka on SM-maastojen ohjelmassa ensimmäistä kertaa.

-Kympin juoksussa ovat kovat nimet mukana. Tavoittelen sijoitusta kuuden parhaan joukkoon, Chydenius kertoo.

Nina Chydenius joutui jättämään Kalevan kisat väliin sairastelujen vuoksi. Hän kertoo kunnon olevan nousussa, mutta mitaleille hän ei vielä usko kunnon riittävän.

-Joukkuekilpailussa meillä on hyvät mahdollisuudet menestyä, Chydenius sanoo.

Viime syksynä tehdyn sääntömuutoksen jälkeen joukkuekilpailuun lasketaan miesten ja naisten kilpailujen sijoitukset. GIF:n miehistä kympin juoksevat ÖID:n piirin mestaruuden Uudessakaarlepyyssä lauantaina voittanut Konsta Puutio, Jan Kaas ja Mika Sällinen. Naisten kympin juoksee Chydeniuksen lisäksi myös Malin Enlund.

Miesten neljälle kilometrille starttaava Joni Virkkala kertoo olevansa hyvässä kunnossa. Hän juoksi viime vuonna Janakkalassa kymmenenneksi, jota sijoitusta hän tavoittelee myös tänä vuonna. Matkan juoksee myös seurakaveri Robert Hagström. 19-vuotiaiden naisten neljälle kilometrille starttaa Kaisla Keiski.

GIF tavoittelee menestystä myös 15-vuotiaiden poikien joukkuekilpailussa. Neljän kilometrin kilpailun juoksevat Kasper Biskop, Jimi Rousu ja lauantaina Koululiikuntaliiton mestaruuskilpailuissa Lahdessa 800 metrillä pronssille juossut Miro Heikkilä.

Lauantaina samassa paikassa järjestettävissä Aikuisurheiluliiton mestaruuskilpailuissa GIF:n Jan Kaas kuuluu voittajasuosikkeihin 40-vuotiaiden kuudella kilometrillä.

Seppo Järvelä 

Kategorier:
Friidrott Startsidan