SM-mitali kruunasi kauden Juoksu on Miro Heikkilälle iso osa elämää

Miro Heikkilä kuljetti seuransa viestikapulaa reilu viikko sitten Jyväskylän SM-viesteissä. Kuva: Maisa Järvelä

Miro Heikkilä pääsi aloittamaan kesän kilpailukautensa kunnolla vasta heinäkuun loppupuolella.

-Sairastin kesäkuun alussa koronan. Ehdin kilpailla sitä ennen vain Koululiikuntaliiton kilpailuissa, Heikkilä kertoo.

Vantaalla järjestetyissä Koululiikuntaliiton mestaruuskilpailuissa Heikkilä juoksi 3000 metrillä kolmanneksi ennätysajallaan 9.43,05. Ennätysaika 2.05,55 tuli myös 800 metriltä, joka riitti kuudenteen sijaan.

Sairastelun jälkeen Heikkilän piti harjoitella kunnon jakso ennen loppukesän tärkeimpiä kilpailuja. Kaikki sujuikin lopulta hyvin. Nuorukainen juoksi elokuun puolivälissä Lempäälässä järjestetyissä 17-vuotiaiden SM-kilpailuissa pronssille 2000 metrin esteissä ennätysajallaan 6.39,02.

-SM-mitali oli tavoitteenani ja se oli hieno saavutus. Viiden vuoden juoksuharjoittelu tuotti tulosta, Heikkilä sanoo tyytyväisenä.

Miro Heikkilä kertoo aloittaneensa juoksuharjoittelun vuoden 2017 lopulla Joni Virkkalan vetämässä poikien ryhmässä.

-Olin pelannut jalkapalloa edelliset vuodet. Samassa joukkueessa pelasivat siihen aikaan myös seurakaverini Kasper Biskop ja Jimi Rousu.

Jalkapallon rinnalla myös yleisurheilu oli tullut tutuksi. Heikkilä kävi kesäisin oppimassa lajin taitoja Gamlakarleby IF:n yleisurheilukerhossa.

-Yleisurheilu vei sitten mennessään ja jalkapallo jäi. Ensimmäinen merkittävä saavutus oli seuramme 4×800 metrin viestijoukkueen voitto YAG:ssä Lahdessa 2019.

Viestijoukkue on Heikkilälle ja seuran muille nuorille tärkeä. SM-viesteissä Heikkilä on kuljettanut seuransa viestikapulaa kolmena vuonna.

-Viestejä on mukava juosta. Viestikilpailut ovat erilaisia ja hauskoja tapahtumia.

Harjoituskaudella Miro Heikkilän viikko-ohjelmassa on kymmenen treeniä.

-Urheilu Amis mahdollistaa aamuharjoittelun kolmena aamuna viikossa, LVI-asentajaksi toista vuotta opiskeleva Heikkilä kertoo.

Nuorukaisen pitkät juoksulenkit ovat 12 kilometriä ja lyhyet kuusi kilometriä. Aamulenkit ovat yleensä neljä kilometriä.

-Aamun lenkeillä tulee hyvä fiilis. Kesällä aamuviiden aikaan näkee auringon nousun.

Miro Heikkilällä on useita lenkkireittejä, joita hän vaihtelee päivittäin.

Heikkilän kausi päättyi viikko sitten 400 metrin kilpailuun Kokkolassa. Hän voitti ikäluokkansa kilpailun uudella ennätysajallaan 54,98.

-Juoksin kauden aikana kaikilla matkoilla ennätykseni. 800 metrillä ei tullut hyvää juoksua, joten tavoiteaikaa en matkalla saavuttanut, Heikkilä sanoo.

Kategorier:
Friidrott Startsidan