Unelmien täyttymys Joni Virkkala on jahdannut Kalevan kisojen A-rajaa kaksi vuotta. Tänä kesänä hän on alittanut rajan kahdella matkalla.


Joni Virkkala on valmistautunut hyvin viikonlopun Kalevan kisoihin. Kuva: Seppo Järvelä

Juoksu-uransa ensimmäisiin Kalevan kisoihin osallistuvan Joni Virkkalan urakka Tampereen kisoissa käynnistyy perjantaina 1500 metrin kilpailulla.

-Kymmenen joukkoon tähtään. Jos matkalla pidetään vauhtia, niin uuden ennätyksen juokseminen on mahdollista, Virkkala sanoo.

Virkkala on kilpaillut 1500 metrin matkalla kesän aikana neljä kertaa. Ennätysaika 3.52,94 syntyi kesäkuun lopulla Vaasassa.

Lauantaina kokkolalaisen juoksut jatkuvat 800 metrin alkuerissä. Ennätyksensä 1.52,00 mies juoksi Lahden Motonet GP:ssä viime viikon torstaina. Hän on tuloksellaan kahdeksantena kauden kotimaisessa tilastossa.

-Alkuerässä pitää laittaa kaikki peliin. Meitä on tosi tasainen porukka. Tavoitteenani on finaalipaikka ja siellä pistesija. Muu ei kelpaa, Virkkala sanoo päättäväisenä.

800 metrin finaali juostaan kisojen päätöspäivänä sunnuntaina.

-Kalevan kisoihin pääseminen on minulle unelmien täyttymys. Tätä olen jaksanut odottaa vuoden päivät, Virkkala sanoo.

Vielä kovemmat ennakko-odotukset kohdistuvat seuran muihin urheilijoihin. Nina Chydenius juoksi Lahden Motonet GP:ssä 3000 metrillä uuden upean ennätyksensä 9.15,37. Kolmella matkalla tilaston kakkospaikalla oleva Chydenius kuuluu vahvoihin mitalisuosikkeihin perjantaina juostavalla 10 000 metrillä ja sunnuntain 5000 metrillä.

Mitaleille mielii myös Filiph Johansson 400 metrin matkalla. Hän on kauden tilastossa neljäntenä ennätysajallaan 47,59. Ratakierroksen alkuerät juostaan perjantaina ja finaali on lauantaina. Johansson kyyristyy myös 200 metrin juoksun lähtötelineisiin sunnuntaina.

Kalevan kisoissa ovat mukana myös Väinö Venetjoki 800 metrillä ja Jan Kaas 10 000 metrillä. Minna Hollanti päätti jättää kisat tänä vuonna väliin.

Kategorier:
Friidrott Okategoriserade Startsidan