Varmuus hyppyihin löytynyt Mia Känsäkangas lähtee SM-kilpailuihin rennoin mielin hyppäämään hyvää tulosta

Mia Känsäkangas on saanut urheilemiseensa varmuutta. Kesällä hän toimii myös seuransa GIF:n lasten urheiluohjaajana. Kuva: Seppo Järvelä

Korkeushypyn ennätystään seitsemän senttiä viime kaudesta parantanut Gamlakarleby IF:n Mia Känsäkangas on tyytyväinen edistymiseensä. 

-Talvella olin asettanut tavoitteekseni hypätä 170. Kun tulos ylittyi kauden ensimmäisessä kilpailussa Uudessakaarlepyyssä, niin asetin uuden tavoitteen viisi senttiä korkeammalle, Känsäkangas kertoo. 

Känsäkankaan avauskilpailun tulos 171 vei hänet 17-vuotiaiden valtakunnallisen tilaston kärkeen. Kesäkuun lopulla hän hyppäsi Pedersöressä 172, jolla hän jakaa tilaston kärkipaikan Vehmaisten Urheilijoiden Aino Aallon kanssa.   

 -Jahtasin nuorten EM-kisojen tulosrajaa 174 koko kesäkuun ajan. En siinä onnistunut, vaikka Pedersören kisoissa 176 ylittyminen oli lähellä, Känsäkangas kertoo. 

Mia Känsäkangas siirtyi viime syksynä opiskelemaan Kuortaneen urheilulukioon. Hän on tyytyväinen ratkaisuunsa. 

-Kuortaneelle meno oli yksi elämäni parhaimpia päätöksiä, Känsäkangas sanoo. 

Kuortaneella on hyvät harjoitusolosuhteet ja osaavat valmentajat. Ne mahdollistavat täysipainoisen harjoittelun opiskelujen ohella. 

Känsäkangas harjoittelee hyppääjien ja ottelijoiden ryhmässä, joita vetävät entiset huippu-urheilijat Jaakko Ojaniemi ja Mikko Latvala. 

-Kehitykseni kannalta on ollut tärkeää panostaa nopeuteen ja keskivartalon kehittämiseen. Myös tehokkaampi voimaharjoittelu on tullut ohjelmaan mukaan, Känsäkangas kiittelee.  

Myös korkeushypyn tekniikkaan on saatu uutta. 

-Jaakko Ojaniemi on antanut hyviä vinkkejä muun muassa vauhdinjuoksuun. Nyt vauhdissani on rauhallisempi rytmi, josta on helpompi ponnistaa, Känsäkangas sanoo. 

Kokkolalaishyppääjä on kilpaillut kesäkauden aikana kahdeksan kertaa. Kilpailut täydentävät kesän treenejä, joita Kirkonmäen kentällä ohjaa isä Marko Känsäkangas.  

-Vahvuuteni on, että tekniikkani on hyvässä kunnossa ja olen aika varma hyppääjä. Pystyn hyppäämään kilpailusta toiseen aika tasaisesti omalla tasollani. 

Onnistunut harjoittelukausi ja kilpailut ovat vieneet hyppääjää muutenkin eteenpäin. 

-Olen kasvanut myös henkisesti. Olen sosiaalisempi ja tullut myös rohkeammaksi. Kuortaneella on ollut helppo saada kavereita ja kaikki ovat kaikkien kavereita.   

Reilun viikon päästä Joensuussa järjestettäviin Kalevan kisoihin Känsäkangas saa osallistumisoikeuden rankingin kautta. Oman ikäsarjan SM-kilpailut on Lempäälässä viikkoa myöhemmin. 

-En ota paineita menestymisestä, vaan lähden kilpailemaan rennoin mielin. Tärkeää on onnistua ja tehdä hyvä tulos, Känsäkangas sanoo. 

Seppo Järvelä 

Kategorier:
Friidrott Startsidan