Viestijoukkue innostaa juoksemaan

Robert Hagström veti ”jäniksenä” 800 metrin juoksijoita Kälviällä reilut pari viikkoa sitten. Kuva: Seppo Järvelä

Robert Hagström uskoo seuransa miesten joukkueella olevan hyvät menestymisen mahdollisuudet Kotkassa järjestettävissä SM-viestissä

Robert Hagströmin juoksuharjoittelu tätä kautta varten käynnistyi tammikuun puolivälissä.

-Lonkka vaivasi syksyllä, enkä pystynyt harjoittelemaan, Hagström kertoo.

Harjoittelun käynnistyttyä Hagström on lenkkeillyt lähes päivittäin.

-Olen juossut 8-14 kilometrin lenkkejä kuutena päivänä viikossa. Voimaharjoittelu jäi tältä kaudelta kokonaan pois, Hagström kertoo.

Miehen tavoitteena oli juosta 1500 metriä tällä kaudella neljään minuuttiin tai jopa allekin. Puolen vuoden harjoittelulla se ei onnistunut. Kauden parhaan aikansa 4.05,87 hän juoksi heinäkuun alussa Jyväskylässä.

-800 metrillä paras aikani oli 1.56,92, jonka juoksin Turussa. Se uupuu reilut puoli sekuntia ennätyksestäni, Hagström kertoo.

Hagström on kilpaillut tällä kaudella tiheään tahtiin. Pari viikkoa sitten hän juoksi Pietarsaaressa 400 metrillä kauden parhaansa 52,88.

Yhdeksän vuotta Vaasassa asunut, mutta kotiseuransa Gamlakarleby IF:n riveissä kilpaileva Robert Hagström sanoo viestijoukkueen olevan hänelle tärkeä.

-Viime vuonna saavutimme Ylivieskassa 4×800 metrillä viidennen sijan. Nyt on tavoitteena parantaa sijoitusta.

Viime syksynä tehdyn sääntömuutoksen jälkeen 4×800 metrin viesti jäi SM-kilpailujen ohjelmasta pois. Sen korvaa DMR-viesti (Distamce Medley Relay), jossa osuudet ovat 1200, 400, 800 ja 1600 metriä.

-Viestistä tulee kiintoisa kokemus, Hagström veikkaa.

Joukkueessa juoksevat Robert Hagströmin lisäksi Filiph Johansson, Väinö Venetjoki ja Joni Virkkala. Sama joukkue juoksee myös 4×400 metrin viestin.

Ensi talven Hagström treenaa Kokkolassa. Intersportista löytyi mieluinen työpaikka ja harjoitteluympäristö on entuudestaan tuttu. 

-Lenkkejä ja treeniä urheilutalolla ja Kipparihallissa, Hagström suunnittelee.

Mies tietää, että harjoittelua on kiristettävä, jos hän haluaa juosta parempia aikoja.

Hagströmiä kiinnostaa myös lasten ja nuorten ohjaaminen. Itse hän muistaa tulleensa GIF:n urheilukouluun kahdeksanvuotiaana. 

-Tykkään ohjata lapsia hauskaan liikkumiseen. Nyt siihen on mahdollisuus, Hagström sanoo tyytyväisenä.

Seppo Järvelä

Kategorier:
Friidrott Startsidan