Fem GIF-friidrottare deltar i hall-FM i Helsingfors,

Filiph Johansson jagar medalj i hall-FM

Fem GIF-friidrottare deltar i hall-FM i Helsingfors, Kvarnbäcken, under veckoslutet. 

Filiph Johansson kryper ner i startblocken på herrarnas 400 mer som avgörs på lördag. Han siktar på att komma upp till sin egen resultatnivå och därmed eventuellt kunna kämpa om medaljerna. Filiph löpte vinterns första 400-meterslopp i Tammerfors nationella tävlingar i söndags. Han kom fyra på tiden 49,47.

– Jag var rätt nervös inför loppet och vågade inte öppna tillräckligt hårt. Jag har inte kunnat träna långa mjölksyredrag och var därför osäker på min form, säger Filip som bor oh studerar i Vasa. Förutom Filiph är 20 löpare anmälda på 400 meter.

Joni Virkkala och Väinö Venetjoki startar på 1500 meter. Virkkala vann sträckan i Tammerfors med sitt årsbästa 3.56,00 i söndags. Venetjoki löpte för ett par veckor sedan i Jyväskylä på 3.58,83, vilket underskrider kvalgränsen för FM.

På söndag löper Väinö 800 meter. Joni siktar på personligt rekord och en bra placering på 3000 meter.

På damernas 60 meter är 40 löpare anmälda, varav två GIF:are. Nathalie Westman har tävlat endast en gång i vinter. I Jyväskylä klockades hon för 7,61. Vilma Knutar underskred kvalgränsen då hon i Tammerfors segrade i klassen under 17 år på tiden 7,77. I längd hoppade hon 538, vilket dock inte räcker för hall-FM. Kvalgränsen i längd är 575

Vilma deltar i sin paradgren, höjdhopp, på söndag. Tio hoppare har anmält sig.

Kategorier:
Friidrott Startsidan