Filiph Johansson pinkoi kärkiajan

Kokkolalaisjuoksija tavoittelee uutta ennätysaikaa kotiyleisön edessä perjantaina Kirkonmäen kentällä.

Seuransa GIF:n kesäajan urheiluohjaajana työskentelevä Filiph Johansson valmistautui maanantaina vetämään lasten yleisurheilukerhoa Ykspihlajan urheilukentällä. Kuva: Seppo Järvelä

-Jyväskylässä oli hyvä fiilis ja kauan odotettu 48 sekunnin alitus onnistui, Johansson iloitsee.

Filiph Johansson on tyytyväinen ratakierroksen voittoaikaansa ja ennätykseensä 47,89, jonka hän juoksi sunnuntaina Harju-cupissa Jyväskylässä. Gamlakarleby IF:n juoksija siirtyi myös kauden kotimaisen tilaston kärkeen.

Johansson lähti matkaan tavallista rauhallisemmin. Juoksun loppu tuli tosi vahvasti, eikä mies hyytynyt juoksun viime metreillä.

-Valmentajani kanssa on pohdittu, että viimeiset 120 metriä pitää pystyä juoksemaan lujaa. Kangistuminen viimeisellä 40 metrillä vie sekunnin kymmenyksiä ja sadasosia ajasta.

Kokkolalaisjuoksija starttaa päämatkalleen seuraavan kerran perjantaina Kirkonmäen kentällä. Hän lähtee tavoittelemaan kaupungin 400-vuotisjuhlajuoksussa uutta Kokkolan ennätystä.

-Kokkolan ennätys 47,72 on Kim Engbergin nimissä. Siinä on minulle hyvä tavoite, 23-vuotias Johansson sanoo.

Perjantain juoksun jälkeen Johansson keskittyy harjoitteluun ja kilpailee vähemmän. Alajärven aluemestaruuskilpailuissa hän starttaa 200 metrille. Hän testaa nopeuttaan heinäkuussa myös 100 metrin kilpailussa.  

-Kauden huippukunto rakennettiin tähän kesä-heinäkuun vaihteeseen. Toinen huippukunto rakentuu elokuun puoliväliin ja Turun Kalevan kisojen aikoihin.

Vaasassa luokanopettajaksi opiskelevaa Filiph Johanssonia valmentaa vaasalainen Thomas Asp.

-Olen tosi tyytyväinen kolme vuotta jatkuneeseen yhteistyöhömme. Testitulokset kertovat, että ominaisuudet ovat kehittyneet kaikilla osa-alueilla, Johansson sanoo.

Koulun ja harjoituspaikkojen mentyä Vaasassa kiinni koronaepidemian vuoksi Johansson muutti keväällä asumaan kotiinsa Kokkolaan.

-Täällä pääsin treenaamaan Liikevoiman salilla, joka oli auki. Pystyin juoksemaan myös juoksumatolla. Muuten harjoittelin paljon ulkona perusjuttuja ja kentälle pääsin aikaisin keväällä.

Mies myöntää, että etäopiskeluun oli vaikea löytää motivaatiota.

-Tietokoneen kautta opiskelin ja kaikki tuli lopulta tehtyä. Opiskeluja on jäljellä kolme vuotta. Jatko-opiskeluni suuntautuvat liikuntaan, jolloin voin työskennellä luokanopettajana ja yläkoulun liikunnanopettajana, Johansson kertoo.

Seppo Järvelä

Kategorier:
Friidrott Startsidan