FM RAPPORT 19-22 ÅRINGAR I TAMMERFORS

Mia Känsäkangas finländsk mästare

Mia Känsäkangas segrade i höjd i FM för 19-åringar som gick av stapeln i Tammerfors. Hon inledde tävlingen med att klara 162 i första hoppet. Även de följande höjderna 165, 171 och 194 tog hon i första. Två goda försök hade hon på sin rekordhöjd 177. Segern i säsongens huvudtävling gladde Karlebyhopparen.

– Jag var lite osäker före tävlingen då jag varit sjuk i ett par veckor och kände mig lite krasslig ännu. Dagsformen var en gåta. Jag är glad över mästerskapet.

I tresteg överraskade Mia med att ta FM-silver och samtidigt förbättra sitt personliga rekord  till 12,00.

– Drömmen var att komma bland de åtta bästa. Det gick ännu bättre och jag är mycket nöjd, säger Mia.

Hennes tidigare personbästa var 11,09 som hon hopade i SFI-mästerskapet i Mariehamn 2022.

På 300 meter hinder för pojkar 19 år låg Kasper Biskop och Miro Heikkilä till en början på femte och sjätte plats. Då sista varvet började steg Kasper till en tredje plats och spurtade i mål på personliga rekordet 9.42,92. Också Miro som kom fyra i loppet sänkte sitt personliga rekord rejält, till 9.50,12.

– Jag väntade mig ett taktiklopp, men nu öppnade man med fart och jag måste jobba hela tiden. Spurten lossnade ändå lätt och jag är nöjd med bronsmedaljen. Det blev en bra känsla, säger Kasper.

I klassen H22 kom Onni Mäkelä åtta på 1500 meter med tiden 4.04,11  och sjua på 800 meter på tiden 1.56,55.

Kategorier:
Friidrott Startsidan