FM STAFETTER RAPPORT

Vårt herrlag tog hem en hedrande fjärde plats  i DMR-stafetten över 4000 meter i stafett-FM som avgjordes på Paavo Nurmi stadion i Åbo i lördags. Lempäälän Kisa  segrade på tiden 9.55,53. HKV kom tvåa på tiden 9.55,94 och Lahden Ahkera trea på 10.04,99. GIF:lagets tid 10.08,45 är nytt SFI-rekord

Väinö Venetjoki skötte öppningsdistansen för GIF:s del. Distansen var 1200 meter. Han kom sexa till växlingen. Andra etappen var 400 meter. Kasper Biskop som tog över stafettpinnen höll bra fart, men måste ge ett par placeringar. På tredje etappen, 800 meter, gick Onni Mäkelä ut optimistiskt. Han tog flera placeringar, men styvnade något på upploppet.

– Jag öppnade avslappnat och det kändes roligt att löpa. En liten risktagning blev det, men ibland måste man våga, säger Onni som gör sin första säsong i GIF:s färger.

Han skickade i väg ankaret Joni Virkkala som sexa. Joni stod för en stark insats och kom i mål som fyra.

– Ett överraskande bra lopp även om kroppen kändes lite slö under uppvärmningen. Också min långspurt lossnade bra, säger en glad Joni.

Virkkala har deltagit i stafett-FM sedan junioråren. En medalj i herrklassen saknas ännu.

– Det är alltid harmt med en fjärdeplats, men jag måste ändå vara nöjd med det här resultatet. Hungern ökar till nästa år då vi kan sikta på medalj. Nästa år får vi med Filiph Johansson  som måste avstå i år på grund av problem med baklåret.

GIF:s lag i klassen H19 löpte 3×800 meter på 6.19,53 som gav en åttondeplats I laget ingick Miro Heikkilä, Jimi Rousu och Anton Furu.

GIF hade även ett lag på 4×100 meter i klassen F15. Laget blev tredje i sitt heat, men det räckte inte till för en finalplats. Tiden 52,50 är en förbättring med nästan en sekund av lagets notering i Jakobstad i somras. I laget löpte Elin Lillhonga, Oona Kiili, Lina Holm och Ines Piispanen.

På söndagen deltog kvartetten Anton Furu, Kasper Biskop, Jimi Rousu och Miro Heikkilä på 4×400 meter i klassen H19. GIF-laget gick segrande ur första heatet och var sexa i sammandraget.

Kategorier:
Friidrott Startsidan