Liikunta oli luonnollinen valinta Monipuolisesti urheilua harrastavalle Nathalie Westmanille oli jo kouluaikana selvää, että urheilusta tulee hänelle ammatti


Nathalie Westman juoksi lauantaina 300 ja 400 metrin vetoja Kirkonmäen urheilukentällä. Kuva: Seppo Järvelä

Jyväskylän yliopistossa liikunnanopettajaksi opiskeleva Nathalie Westman kertoo kasvaneensa urheiluun pikkutytöstä.

-Vanhemmat veljeni urheilivat Gamlakarleby IF:n yleisurheilukoulussa. Olin siellä vanhempieni mukana ihan vauvana, Westman kertoo.

Aktiivinen ja liikkuva lapsi löysi lajit varhain. Hän kertoo olleensa aina rohkea ja kiinnostunut harrastamaan useita lajeja.

-Minua on aina kiinnostanut fyysinen tekeminen. Yleisurheilun lisäksi harrastin taitoluistelua, jalkapalloa, hiihtoa ja ratsastusta.

Ratsastus tuli lajiksi äidin hankittua perheeseen hevosen. Sokojalla asuvan Westmanin perheessä on ollut hevonen 22 vuotta.

Nathalie Westman kertoo, että laaja lajivalikoima sopi hänelle. Hän huomasi oppivansa asioita aika nopeasti. 

-Taitoluistelua harrastin 16-vuotiaaksi ja jalkapalloa pari vuotta pidempään. Ratsastusta harrastan edelleen ja käyn myös kilpailemassa.

Yleisurheilu valikoitui kokkolalaisen päälajiksi neljä vuotta sitten.

-Sisimmässäni tiesin jo aiemmin, että yleisurheilu on minun lajini. Päätin keskittyä siihen, Westman sanoo.

Korkeudessa hän oli hypännyt 12-vuotiaana Suomen kärkituloksen, mutta häntä kiinnosti enemmän kolmiloikka. Laji tuntui aluksi hyvältä, mutta jalkavaivat pakottivat miettimään muuta. Hän päätti keskittyä seitsenotteluun.

Westmanin seitsenottelun ennätys on 4412 pistettä, jonka hän otteli Seinäjoen Kalevan kisoissa 2017.

Samana syksynä alkoivat ongelmat. Kipeytynyt akillesjänne keskeytti urheilemisen ja lopulta jänne jouduttiin operoimaan. Viime kaudella kokkolalainen kilpaili säästeliäästi ja jätti muun muassa Kalevan kisat käymättä.

Jalka on nyt kunnossa ja harjoittelu on edennyt hyvin. Hän tietää pystyvänsä petraamaan tuloksiaan.

-Alajärvellä on heinäkuun alussa ottelukisat, johon suunnittelen osallistuvani.

Westman painottaa, että ilman perheen tukea ja kannustusta ei hänen ja veljiensä urheiluharrastuksesta olisi tullut mitään.

-Vanhempani veivät meidät kaikkien mahdollisten lajien harjoituksiin ja kilpailuihin lähialueelle ja ympäri maata.

Hänelle oli jo kouluaikana selvää, että urheiluun liittyvä ammatti tulee olemaan hänen valintansa. Lukion jälkeen hän haki Jyväskylään liikunnalle.

-Olin niin aidosti kiinnostunut urheilusta, että en muualle hakenut. En kuvitellut pääseväni ensimmäisellä kerralla sisään ja ajatuksissani suunnittelin välivuotta. Kutsu opiskelemaan oli minulle iso yllätys.

Westman on opiskellut Jyväskylässä nyt kolme vuotta ja viihtyy hyvin. Hipposhallissa on talvisin hyvä treenata.

-Matkaan Vaasaan kolmen neljän viikon välein harjoittelemaan valmentajani ja veljeni Jean Westmanin johdolla. Välillä hän käy Jyväskylässä.

Kesän Nathalie Westman työskentelee seuransa GIF:n urheiluohjaajana. Hän ohjaa seurakaverinsa Filiph Johanssonin kanssa lapsia kuudessa eri paikassa järjestettävissä yleisurheilukerhoissa ja on mukana seuran harjoituksissa.

Seppo Järvelä

Faktat

Nimi: Nathalie Westman

Ikä: 22

Seura: Gamlakarleby Idrottsförening

Ammatti: opiskelija

Perhe: äiti, isä ja kaksi veljeä

Harrastukset: yleisurheilu, ratsastus Kotipaikka: Kokkola

Kategorier:
Friidrott Startsidan