Nina Chydenius juoksi maratonin mestariksi

Nina matkalla mestaruuteen. Kuva: Vantaan maraton/Ari Lassila

Uransa ensimmäisen maratonin Suomen mestaruuden Vantaalla lauantaina voittaneella Nina Chydeniuksella oli ennen juoksua kolme tavoitetta.

-Halusin voittaa mestaruuden ja juosta reittiennätyksen. Tavoitteena oli myös alle 2.35 aika, Chydenius kertoo.

Puolimatkan väliaika 1.17.49 enteili mahdollisuuksia päästä tavoiteaikaan, mutta se ei lopulta onnistunut. Kokkolalaisjuoksija ylitti maalilinjan ylivoimaisena mestarina reittiennätysajalla 2.38.33. Toiseksi sijoittunut Kuopion Reippaan Anni Kuosmanen juoksi ajan 2.46.27.

Chydenius juoksi matkan aikana paljon yksin, joka vaati voimia.

-Juoksun aikana satoi, joten sää oli haasteellinen. Lopussa olin jo aika kohmeessa.

Vantaan Tikkurilan vaihteleva juoksureitti ei Chydeniusta täysin miellyttänyt.

-Reitillä oli asvalttia, hiekkatietä, 90 asteen käännöksiä ja nousuakin 178 metriä Ainon (juoksun kolmonen) mittauksen mukaan. Jotkut tykkäävät tällaisesta reitistä, mutta minulle se ei sovi. Minulla oli vaikea muuttaa askelta juoksun aikana, joka näkyy kilometriaikojen vaihtelussa.

Vantaan juoksu ei tuonut Chydeniukselle tarvittavia pisteitä Pariisin olympiamaratonia varten. Jatko-ohjelma saa juoksijan mietteliääksi.

-Olen juossut tänä vuonna jo kolme maratonia. Jos harjoittelu sujuu hyvin ja olen terveenä, niin tarkoitus on juosta maraton seitsemän viikon kuluttua 3. joulukuuta Valenciassa, Chydenius sanoo.