SM VIESTIT KISARAPORTTI

Miesjoukkue juoksi neljänneksiSeuran miesjoukkue juoksi 4000 metrin viestissä neljänneksi viestinjuoksun SM-kilpailuissa Paavo Nurmen stadionilla Turussa lauantaina.

Suomen mestaruuden voitti Lempäälän Kisa Yleisurheilu ajalla 9.55,53. GIF:n edellä kapulan maaliin kuljettivat Helsingin Kisa-Veikot (9.55,94) ja Lahden Ahkera (10.04,99). GIF:n joukkueen aika 10.08,45 on ruotsinkielisen liiton SFI:n ennätys.

Seuran joukkue juoksi ensimmäiseen vaihtoon kuudentena Väinö Venetjoen viedessä 1200 metrin osuudella viestiä. Toisella 400 metrin osuudella Kasper Biskop joutui antamaan muutaman sijoituksen periksi.

Kolmannella 800 metrin osuudella Onni Mäkelä lähti vauhdilla matkaan. Hän ohitti edellä olevia joukkueita, mutta kangistui loppusuoralla.

-Juoksu lähti rennosti ja tuntui mukavalta juosta. Vähän riskillä lähdin, mutta joskus pitää uskaltaa, Mäkelä sanoo.

Mäkelä lähetti Joni Virkkalan kuudentena matkaan ankkuriosuudelle. Virkkala juoksi osuutensa hyvin ja kiri maaliin neljäntenä.

-Yllättävän hyvä veto oli, vaikka kroppa tuntui verrytellessä löysältä. Pitkä kirikin irtosi hyvin, Virkkala iloitsee.

Virkkala on juossut SM-viestejä poikasarjoista lähtien. Miesten viestimitalia ei hänen palkintokaapissaan ole.

-Neljäs sija on aina harmittava, vaikka tyytyväinen tähän pitää olla. Nälkää jäi ensi vuoteen, jolloin voidaan tavoitella mitalia. Ensi vuonna saamme joukkueeseemme mukaan Filiph Johanssonin, joka jäi jalkavaivan vuoksi täältä pois, Virkkala sanoo.

19-vuotiaiden miesten joukkue juoksi 3×800 metrillä kahdeksanneksi ajalla 6.19,53. Kapulaa kuljettivat Miro Heikkilä, Jimi Rousu ja Anton Furu

15-vuotiaiden tyttöjen joukkue pinkoi 4×100 metrin 5. erässä kolmanneksi ajalla 52,50.

Joukkue paransi Pietarsaaressa kesäkuussa juoksemaansa aikaa lähes sekunnin. Joukkueessa juoksivat Elin Lillhonga, Oona Kiili, Lina Holm ja Ines Piispanen.

Sunnuntaina 19-vuotiaiden miesten 4×400 metrin joukkue voitti ensimmäisen erän ajalla 3.35,79. Kokonaiskilpailussa aika riitti kuudenteen sijaan. Kapulaa kuljettivat Anton Furu, Kasper Biskop, Jimi Rousu ja Miro Heikkilä.